Hendes Majestæt Dronning Margrethe besøger igen Bornholm

Helle MogensenPressemeddelelser

Det bliver både festligt, folkeligt og fornøjeligt, når Hendes Majestæt Dronningen, fra på onsdag og 3 dage frem, besøger Bornholm på årets sidste sommertogt.

 
Bornholm er igen centrum – denne gang for royalt besøg. Danmarks dronning lægger vejen forbi øen i forbindelse med hendes sommertogt. Livgardens Musikkorps slår tonerne an til en festlig velkomst, når Kongeskibet Dannebrog anløber Rønne Havn den 30. august kl. 11. Det er samtidig startskuddet til et næsten tre dage langt besøg, hvor Hendes Majestæt Dronningen kan se frem til et spændende og alsidigt program på og om Bornholm.

 

Dronningen kommer vidt omkring mens hun er på Bornholm. Efter ankomsten til Rønne, kører hun i karet til Rønne Theater og Green Solution House. Der er også planlagt besøg på Danish Crown slagteriet og sidst på dagen, koncert ved Kyllingemoderen i Almindingen. Torsdag, den 31. august lægger Dronningen ud med en spadseretur i Svaneke kl. 10, hvorefter hun besøger Baltic Sea Glass, Madkulturhuset Gaarden, Oluf Høst Museet samt gårdbutikken og det økologiske slagteri Hallegård og Lehnsgård, der bl.a. producerer rapsolie. Fredag, den 1. september ankommer dronningen til Nexø Havn kl. 10, og dagen står primært i udgravningernes tegn, hvor Dronningen ikke bare besøger Den Danske Keramikfabrik i Nexø, men også udgravningsstedet Vasagård, Svartingedalskolen i Hasle, Hasle Medborgerhus og afslutter besøget med en rundvisning i Ringebakkebruddet ved Vang.

 

Det er langt fra første gang at dronningen besøger Bornholm. Hun er jævnligt gæst på øen, og besøgte Bornholm så sent som i 2012.
Bornholms Regionskommune er vært ved regentens besøg.

 

Spørgsmål til ovenstående pressemeddelelse bedes rettet til Destination Bornholm, Pernille Lydolph 24271004 – pernille@bornholm.info eller Bornholms Regions Kommune, Claus Munk 56921010 – claus.munk@brk.dk