Massiv international interesse for Sol over Gudhjem

Helle MogensenPressemeddelelser

Interessen for Danmarks største kokkekonkurrence er stor – også blandt medierne. I år er der besøg af store internationale medier

 
Kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem, der løber af stablen lørdag den 24 juni, har stor bevågenhed fra mange sider – også fra en bred skare af medier. Cirka 20 medier tager turen til øen for at formidle stemningen fra Gudhjem Havn til deres læsere, seere og følgere.

De danske medier er primært repræsenteret ved madbloggere og madmagasiner. De etablerede magasiner Gastro og Mad & Venner tager igen turen til Bornholm for at dække eventen, men også flere nyere medier, og ikke mindst madbloggere, viser stor interesse for kokkekonkurrencen og bliver en endnu større del af mediebilledet.

Fra udlandet er der fornemt besøg fra amerikansk presse. Journalister fra Vogue, Travel & Leisure, Condé Nast Traveller, New York Post samt Afar er på vej til øen allerede i dag torsdag. Fra Frankrig kommer tv kanalen TF1, 2 livsstilsmagasiner samt Frankrigs mest eksklusive madmagasin YAM. Derudover har en tysk blogger samt et svensk medie meldt deres ankomst. Disse udenlandske gæster skal naturligvis også opleve noget af alt det andet, øen har at byde på og skal besøge øens klassiske seværdigheder samt udfordres i den bornholmske natur.

”Madkulturen og alt det, der i disse år, sker på den front, er ofte indgangsvinklen og det, der skaber interessen for de internationale medier. Her er en event som Sol over Gudhjem en væsentlig medspiller og en ”reason to go”, fortæller presseansvarlig hos Destination Bornholm, Helle Mogensen og fortsætter: Når de er på øen er det naturligvis endvidere vigtigt for os at vise dem at Bornholm er meget mere end god mad og lokale fødevarer.

De internationale medier er på øen i 3-4 dage, nogle endda længere, så der bliver rig mulighed for at opleve øens mangfoldighed.
Ligesom de forrige år transmitterer TV2 live direkte fra Gudhjem Havn på hovedkanalen i 2 ½ time lørdag eftermiddag. Dermed har hele Danmark mulighed for at følge med, når nogle af landets bedste kokke duellerer i de smukke rammer.

Destination Bornholm, Sol over Gudhjem samt organisationen FOOD koordinerer i samarbejde disse presseture, som skaber masser af national og international omtale både i skrevne medier og ikke mindst online samt på en række sociale medier.

Kontakt:
Destination Bornholm, Pernille Lydolph 24271004 – pernille@bornholm.info eller presseansvarlig Helle Mogensen 56930367/24657040 – hellem@bornholm.info
Ved spørgsmål til kokkekonkurrencen, kontakt venligst presseansvarlig Christian Kehler 41864211