Mere tv fra Bornholm – Bornholmske kokke i fiskeduel på TV2

Helle MogensenPressemeddelelser

De 2 karismatiske bornholmske kokke Magnus Sonne og Gorm Wisweh er værter og duellanter, når TV2 fra næste uge blænder op for tv -programmet ”2 kokke… og nogle fisk”. De rejser landet rundt for at finde gode fisk og skal naturligvis også til Bornholm.

 
Bornholmske kokke og Bornholm som kulisse. Jo, Bornholm er igen i centrum for tv optagelser. Denne gang er det TV2, der har er bevidst om, at hvis der skal laves madprogrammer, er Bornholm ikke til at komme udenom.

 
Idéen til programmet er opstået ud fra det paradoks at mere end 90% af de fisk, der fanges i danske farvande, eksporteres og danskerne spiser til gengæld opdrætslaks og torsk fra Norge. Det skal der laves om på. Så de to fiskeelskende og bornholmske kokke, Magnus Sonne og Gorm Wisweh, tager rundt i sommer Danmark og fanger nogle verdens af bedste fisk. Efterfølgende konkurrerer de om at lave den bedste fiskeret til et udvalgt publikum. De laver blandt andet mad til spejdere, mormødre, bikere, pensionister, udsatte unge og chearleaders. Det er en svær opgave, for det er langt fra alle, de serverer for, der kan lide fisk. Så de får masser af modstand, når de med deres transportable køkkener forsøger at få danskerne til at spise fisk.
De 2 kokke besøger København, Hvide Sande, Fanø, Korsør, Fyn og slutter af på Bornholm og det er på ingen måde tilfældigt at finaleprogrammet er på Bornholm.

 

”Der var slet ikke andre muligheder end at slutte programserien af på Bornholm. Til trods for, at jeg ikke har været bosat på Bornholm de sidste 17 år, er der ikke noget sted i verden jeg føler mig mere hjemme og der er i øvrigt ikke noget sted, hvor botta og silj smager så godt. Vi skylder jo Bornholm et eller andet, for alt, hvad øen har givet os af identitet og glæde ved mad – fisk især. Blandt andet derfor skal resten af Danmark selvfølgelig forkæles med de billeder og stemninger, øen tilbyder,”, udtaler Magnus Sonne og Gorm Wisweh tilføjer:

 

”Al min kærlighed til mad og især fisk har grundfæste i den bornholmske muld, skov og hav. Det vil tv-seerne ikke kunne undgå at bemærke”.

 

 

Tv optagelserne på Bornholm finder sted 13. – 14. august. 1. afsnit af ”2 kokke….og nogle fisk” sendes på
onsdag den 16. september. Programmet fra Bornholm sendes onsdag den 6. september kl. 21.00 på TV2.

 

 

Vedhæftet: Foto af Magnus Sonne & Gorm Wisweh. Venligst krediter fotograf Line Lyng Wieland
Spørgsmål til denne pressemeddelelse bedes rettet til Destination Bornholm, direktør Pernille Kofod
Lydolph på 24 27 10 04 eller pernille@bornholm.info eller presseansvarlig Helle Mogensen på 56 93 03 67
eller hellem@bornholm.info.

 

 

Såfremt I har lyst til en udtalelse fra 2 kokke, er dette også muligt. Magnus: 51 50 50 12, Gorm 42 40 65 68
Ved evt. spørgsmål til produktionsselskabet, der står for optagelserne på Bornholm, er I meget
velkommen til at kontakte producent Søren Bruun på 50 90 30 80